logo

Energetikai tanúsítvány készítés Budapesten

energetikai tanúsítvány új skála
Hétvégén is hívható: +36 30 536 7191 vagy megrendelhető online: Megrendelés online

Mennyibe kerül a hiteles energiatanúsítvány készítése, mi az és miért van rá szükség?

ÜDVÖZLÖM HONLAPOMON!

Energetikai tanúsítványt készítő szakember

Tudom milyen kellemetlen, amikor egy dokumentumot az utolsó pillanatban vagyunk kénytelenek beszerezni és az még ráadásul kötelező is. Ehhez egy megfelelő szakembert is be kell vonnunk, aki GYORSAN, PRECÍZEN és KEDVEZŐ ÁRON dolgozik. Egyáltalán nem könnyű dolog ez.

Vagy mégis?

Ha energiatanúsítványra van szüksége S.O.S. határidővel A LEHETŐ LEGJOBB HELYEN JÁR!

Ugyanis helyi vállalkozóként több száz elkészített és hitelesített dokumentum tapasztalatával kedvező áron, rövid határidővel vállalom ingatlanok energetikai tanúsítását, amely felhasználható:
  • adásvételi szerződéshez,
  • bérleti szerződéshez,
  • használatbavételi eljáráshoz,
  • pályázathoz,
  • vagy akár saját célra is.

Tudlik Tamás építészmérnök, energetikai tanúsító vagyok. A hiteles energetikai tanúsítványok elkészítéséhez tanúsítói jogosultsággal rendelkezem, amelyet az alábbi linkre kattintva ellenőrizhet: kamarai névjegyzék

A továbbiakban bemutatom milyen árakkal és határidővel dolgozom annak érdekében, hogy ügyfeleim végül elégedetten kapják kézhez az elkészült energetikai számítást.

HITELESSÉG pipaSZAKSZERŰSÉG pipa GYORSASÁG pipa ALACSONY ÁR pipa

AZ ENERGIATANÚSÍTVÁNYRÓL RÖVIDEN:

Energiatanúsítvány borítólap minta

Az energetikai tanúsítvány, vagy ahogyan a köznyelvben mondják: ingatlan zöldkártya egy olyan dokumentum, amely megmutatja, hogy egy épület, vagy a benne lévő önálló rendeltetési egység télen milyen hatékonysággal fűthető be, nyáron milyen hatékonyan hűthető le, milyen mértékű az energiaveszteség a különböző épületszerkezeteken. Megmutatja azt is, hogy a használati melegvíz ellátás milyen költségekkel jár.

A besorolásokról részletesen ide kattintva tájékozódhat.

A fenti számításra vonatkozó jogszabályok bizonyos esetekben lehetőséget adnak arra, hogy a dokumentum számlák alapján kerüljön kiállításra, azonban nagyrészt helyszíni felmérés alapján történik az energetikai tanúsítvány készítése, u.n. standardizált adatok felhasználásával, amely független az ingatlant használók számától és komfort igényeitől.

Ez teszi lehetővé több tanúsítvány (ingatlan) összehasonlítását, hiszen így kizártuk az emberi tényezőt. Ezért nem szerencsés számlák alapján tanúsítani, sőt lakásvásárláskor is félrevezető lehet kizárólag a számlákra hagyatkozni, hiszen nem tudhatjuk biztosan mennyien laktak a lakásban, milyen hőmérsékletre fűtötték fel télen, milyen hőfokú vízben zuhanyoztak stb.


ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉS OLCSÓN:

Az alábbi táblázatban az energetikai tanúsítvány négyzetméter alapú bruttó ára olvasható, amely tartalmaz minden költséget egyszerűsített számítási módszer alkalmazása esetén. Az árak meghatározásánál arra törekszem, hogy ügyfeleim olcsó, mégis magas színvonalú dokumentumot kapjanak kézhez. Budapesti ingatlanok esetén a tanúsítvány elkészítésének költségei az alábbiak szerint alakul:

NYÁRI AKCIÓ!*

*Az akció 2020. augusztus 31-ig tart.

ÁRTÁBLÁZAT
Energiatanúsítvány árai
I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII.
kerületekben:
Panellakások tanúsítása (bruttó árak):
Méret: Bruttó ár:
Panellakás 40 m2-ig 9.900 Ft
Panellakás 41 m2-től 11.900 Ft
Egyéb lakások tanúsítása (bruttó árak):
Méret: Eredeti ár: Akciós ár:
40 m2-ig 11.900 Ft 10.900 Ft
41 - 80 m2 13.900 Ft 12.900 Ft
81 - 120 m2 15.900 Ft 14.900 Ft
121 - 160 m2 17.900 Ft 16.900 Ft
161 - 200 m2 19.900 Ft 18.900 Ft
201 m2-től Egyedi árajánlat
Családi házak tanúsítása* (bruttó árak):
Méret: Eredeti ár: Akciós ár:
80 m2-ig 15.900 Ft 14.900 Ft
81 - 120 m2 17.900 Ft 16.900 Ft
121 - 160 m2 19.900 Ft 18.900 Ft
161 - 200 m2 21.900 Ft 20.900 Ft
201 - 240 m2 23.900 Ft 22.900 Ft
241 - 280 m2 25.900 Ft 24.900 Ft
281 - 320 m2 27.900 Ft 26.900 Ft
321 m2-től Egyedi árajánlat
* Családi ház jellegű társasházak esetében is (pl.: sorházak, egyszintes társasházak). Tovább az energetikai besorolásokhoz...

Budapest területén kívül, az agglomerációban is vállalom a tanúsítványok elkészítését.

Tanúsítandó debreceni ingatlanja (is) van? Kattintson ide.

Műemlék épület tanúsítása esetén az energiatanúsítvány részét képezi az ingatlanról készített műemlékvédelmi értékleltár. Az értékleltárat jogosultsággal rendelkező régészeti/műemlékvédelmi szakértő készítheti el. A névjegyzékük ide kattintva érhető el (a legördülő menüből a "Műemléki érték dokumentálása szakterület"-et kell kiválasztani).


HITELES ÉS SZAKSZERŰEN ELKÉSZÍTETT ENERGIATANÚSÍTVÁNY:

Az energetikai tanúsítvány készítését csak a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő jogosultsággal rendelkező olyan mérnök végezheti; aki szerepel a kamarai (Magyar Mérnöki Kamara - MMK, vagy Magyar Építész Kamara - MÉK) névjegyzékben, büntetlen előéletű, rendelkezik az előírt szakirányú végzettséggel és jogosultsági vizsgával, továbbá legalább 1 éves szakmai gyakorlattal.

Fentieknek hiánytalanul megfelelek, a kamarai névjegyzékbe való felvételemet ide kattintva ellenőrizheti.

2012 óta készítek tanúsítványokat, ez idő alatt több száz dokumentumot adtam át az elégedett ügyfeleknek. Az energetikai tanúsítványt a számítás elkészítése után az Országos Építésügyi Nyilvántartásban (OÉNY) hitelesítem, ahol megkapja a HET (Hiteles Energetikai Tanúsítvány) sorszámát.

A 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet 9/A. §-a értelében, az OÉNY-be feltöltött tanúsítványok egy része hivatalos utóellenőrzésen esik át a területi kamara által.

Ezen ellenőrzés során tanúsítványaimban, egy esetben sem fordult elő hiba, hiányosság, amely garancia az elvégzett munka szakszerűségére.

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉS AZONNAL:

Az energiatanúsítvány a helyszíni szemle lefolytatása után normál, nem sürgős esetben 2-3 napon belül készül el. SÜRGŐS ESETBEN 1 NAPON BELÜL, FELÁR NÉLKÜL.

Az elkészült dokumentumot a megadott e-mail címre aláírással, bélyegzővel ellátva küldöm meg. 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet 3. § (3) c) pontja értelmében, elegendő a tanúsítvány másolati példányát átadni vevő/bérlő részére az adásvételi/bérleti szerződés megkötésekor.

Kérés esetén az energiatanúsítvány eredeti példányát postázom a megadott levelezési címre.


AZ ENERGIATANÚSÍTVÁNY ELKÉSZÍTÉSÉNEK MENETE NÉGY LÉPÉSBEN:

telefon
1. lépés: megrendelés (telefonon, vagy e-mailben), melynek során a helyszíni felmérés időpontjának és egyéb, az ingatlannal kapcsolatos általános adatok előzetes egyeztetése történik meg.


vonalzó
2. lépés:* a legtöbb esetben helyszíni bejárást kell tartani, melynek során fel kell mérni: az ingatlan lehűlő felületeit (falak, födémek, talajon fekvő padlók, nyílászárók méreteit és anyagait) az ingatlan használati melegvíz ellátására, fűtésére, hűtésére szolgáló épületgépészeti berendezések típusát, be kell azonosítani a teljes épületgépészeti rendszert. A helyszíni felmérés ingatlantól függően 20-60 percet vesz igénybe. Teljes épület felmérése jellemzően több időt vesz igénybe.


számológép
3. lépés: az ingatlan felmérése után az energiatanúsítványt számítással készítem el. A tanúsítvány helyszínen történő elkészítésére jelenleg nincs lehetőség.


hitelesített tanúsítvány
4. lépés: a számítást az OÉNY-ben hitelesítem, ahol központi ellenőrzés után megkapja borítólapját a (HET) sorszámmal. Az így elkészült (hitelesített) dokumentumot alapesetben e-mailben, kérés esetén postai úton is továbbítom. A hitelesítés a központi ellenőrző algoritmus lefuttatása után azonnal megtörténik.

*Új épület használatbavétele esetén a tanúsítvány elkészítéséhez nem kell helyszíni bejárást tartani, ha a felelős műszaki vezető igazolja, hogy az épület a kivitelezési dokumentáció és a hozzá tartozó energetikai számításban figyelembe vett méreteknek, adatoknak és anyagjellemzőnek megfelelően valósult meg és a tervezett műszaki jellemzőjű épületgépészeti berendezéseket szerelték be.